×

Avdelinger

Nøtteliten er småbarnsavdelingen i Nordli barnehagen Den består av 14 ett -og toåringer. Vår kjerneoppgave den første tiden er å skape en trygg og god hverdag for alle barna - og bygge relasjoner. De nye barna skal få bruke den tiden de trenger til å bli kjent og etterhvert erfare at "det er noen som passer på meg selv om mamma og pappa ikke er her".Trygg tilknytning er viktig - og trygghetssirkelen er en viktig ledetråd for oss. Vi voksne skal være en trygg havn og en trygg base. For det er først når tryggheten er på plass at det blir skikkelig gøy å være i barnehagen. 

 

Hompetitten er avdelingen for Lykketroll - som består av 13 barn i alderen 3-4 år. Avdelingen  består av mange små rom – og barna har mange ulike aktiviteter å velge mellom. Puterom,lego,duplo,perling,tegning og mye mer. Vi legger opp til en forutsigbar hverdag med tydelige og omsorgsfulle voksne. 

Den siste avdelingen vår har sitt oppholdssted på grendehuset - som ligger rett ved siden av barnehagen. Her er det Rocketrolla som regjerer - og gruppa består av 13 fire -og femåringer. Her har vi et stort lekerom som vi innreder på ulike måter - alt ettersom hva barna er opptatt av. Vi har god plass til dans og regelleker som krever litt plass. Hyttebygging legobygging, spill av ulike slag er bare noe av det barna er opptatt av. 

Vi har i tillegg vårt eget sted ute i skogen som vi kaller Bolla Pinnsvin - som vi benytter oss av så ofte vi kan.Her har vi bl.a. ei grillhytte og utedo.I skogen har vi masse plass, trær, kongler, pinner og steiner. Her er det nok til alle – og vi har god tid. Bevegelse er en naturlig del av dagen – og vi går og beveger oss i ulendt terreng. Dette fører til at barna opparbeider seg god smidighet og god kontroll på kroppen. Barna balanserer på steiner og stubber, hopper over røtter, klatrer i trær og går på oppdagelsesferd i skogen.Barn som har gode fysiske ferdigheter har det bedre sosialt – god kontroll på kroppen er grunnleggende for å få en gode lese- og skriveopplæring.I skogen ønsker vi å bruke mye tid til undring og utforsking av naturen rundt oss og gi barna gode naturopplevelser gjennom lek.